Kimse bitmesi üzerine bir ilişkiye başlamaz. Fakat bazen ilişkiler öyle bir raddeye gelir bitirmeyi düşünürsünüz. Kokusuna alıştığınız birine artık bir yabancı olmak hiç kolay değildir. Özellikle romantik ilişkide bulunduğunuz kişi sizin için dünyada çok az insanın olabileceği kadar yakın olabilir. Beraber yaşanan onca anıyı, tüm alışkanlıkları bitirme düşüncesi çok zordur. Bu nedenle aslında bir ilişkiye başlamaktansa bitirmek bizi daha çok zorlar. İlişki ne kadar kötü geçiyor olsa bile her bitiş biraz hüzün ve acı barındırır.
İlişkiyi Kadın Bitirir
İlişkiler üzerine yapılan bir çalışma oldukça ilginç bir bilgiyi ortaya koydu. İlişkiler, asıl olarak kadın kurtarmayı bıraktığında bitiyor. Yani erkekler için bir ilişki önemli ölçüde bitiyor olsa bile ciddi bir bitiş çoğunlukla gerçekleşmiyor. Fakat kadının zihninde ilişki bittiğinde, o ilişkinin pek şansı kalmıyor gibi gözüküyor.
Bu bilgi sonrasında bizde küçük çaplı bir kamuoyu yoklaması yaptık. Kadınlara bir ilişki ne zaman biter diye sorduk. Kadınlar şu şekilde cevaplar verdiler:
- Güven bittiğinde
- İlişkinin devamı için bir umut kalmadığında
- Sevgi ve saygı son bulduğunda
- Tüm emek ve çabalar görülmeyip takdir edilmediğinde
- O ilişkide artık değerli hissetmediğinde
Kadınlar aslında bir ilişkiyi kurtarmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Yuvayı dişi kuş yapar atasözü burada anlam kazanıyor. Çünkü yuvayı gerçek manada dişi kuş kurar ve sürdürür. Ve yine bitirecek olan da dişil taraftır.
Kadınlar Ve Erkelerin İlişkiye Yaklaşımları
Kadın ve erkekler ilişkileri farklı yönlerden yaşarlar. Kadınlar için bir ilişkideki duygusal doyum çok değerlidir. Ve bir kadın için çok eşli olmak sağlıklı bir seçenek değildir çoğu zaman. Fakat erkekler duygusal bakımdan çok daha esnek olabilirler. Aslında biyolojik olarak erkek çok eşliliğe yatkın olması ile bu durumu açıklayabiliriz. Fakat biz bu biyolojik gerçeği medeniyet ile değiştiriyoruz. Yine de ilişkilerde bu gerçeği görmek hala mümkündür.
Bir İlişki Ne Zaman Bitirilmeli?
- Önceliklerinin en sonuna düştüysen
- Canın yandığında ve hasta olduğunda seni duymuyorsa
- Elini tuttuğunuzda onu değil de başkasını hissediyorsa
- İlişkinin getirdiği sorumluluklardan kaçıyorsa
- Varlığına ve kültürüne saygısı yoksa
- Derin sohbet ve muhabbet ortamlarınız kaybolduysa
- Sürekli hakaren ve şiddet uyguluyorsa
- Kötü alışkanlıklarından bir türlü vazgeçmiyorsa
- En küçük bir hareketin bile size batıyor olması
- İlişkide yaşanan sorunlar üçüncü kişilere de yansımaya başladıysa
- Sonu gelmez yalanlar ile güvenin yok olması durumu varsa
- Geleceğe umutla bakılamıyorsa
- Güç ve rekabet ortamı oluşup birlik tehlikeye girdiyse
- Aidiyet duygusunun çöküp çıkar ilişkisine döndüyse
- Hepsinden önemlisi bu ilişki için artık çabalamıyorsa
Tüm bu özellikler ilişkinin artık sağlıklı şekilde devam edemediği ve kişilere zarar vermeye başladığının birer göstergeleridir. Şayet bu özelliklerin çoğu ilişkinizde varsa şapkayı önünüze alarak bir düşünmeniz gerekir. Bizler için gül olması gereken ilişkiler birer zehirli sarmaşık halini aldığında onları kesmeye cesaret etmemiz gerekebilir. İlişkileri bitirmek zordur fakat büyümek bazen bunu gerektirir.